Vacature bestuursrechters

De RvVb zoekt 3 bestuursrechters

 

De Raad voor Vergunningsbetwistingen zoekt 3 bestuursrechters om juridische geschillen in het omgevingsrecht te beoordelen. Bestuursrechter Karin vertelt je (video) wat de job concreet inhoudt. 

De Raad biedt een kwalitatieve en efficiënte rechtsbescherming binnen een zo kort mogelijke doorlooptijd. Een digitale procedure wordt steeds belangrijker.

INTERESSE?

Het vacaturebericht is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 18 juni 2021. Heb je interesse in een uitdagende, uitermate boeiende én maatschappelijk relevante functie? 

Je wordt benoemd voor het leven. De bezoldiging is in salarisschaal A311. Je werkt plaats- en tijdsonafhankelijk in een moderne kantooromgeving en binnen een gedreven en professionele organisatie.

Solliciteer dan uiterlijk op 17 juli 2021. Meer informatie vind je terug in het selectiereglement :

pdf bestand2021 SELECTIEREGLEMENT bestuursrechters RvVb v.DEF.pdf (142 kB)

We garanderen ook maximaal je privacy tijdens de selectieprocedure.

 

 

 

DE FUNCTIE

Als bestuursrechter bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen zetel je alleen, maar werk je ook binnen een dynamische en enthousiaste organisatie met een digitale focus. Je werkt oplossingsgericht. Je overlegt met de collega-bestuursrechters om te waken over de eenheid van rechtspraak. Je wordt ondersteund door een team gedreven referendarissen en een performante griffie. 

DE BENOEMINGSVEREISTEN EN COMPETENTIES 

  • licentiaat of master in de rechten 
  • een grondige kennis van en minstens 10 jaar nuttige ervaring in het omgevingsrecht 
  • een grondige kennis van bestuurs(proces)recht 
  • een grondige kennis van het onteigeningsrecht 
  • de bekwaamheid om een rechterlijke functie op hoog niveau te vervullen: juridisch-analytisch vermogen, besluitvaardigheid, communicatieve vaardigheden, collegialiteit en rechterlijke attitude