IT-vacatures

ICT - Solution Architect (via Vlaanderen Connect.)
 

DE FUNCTIE IN HET KORT

De Dienst van de Bestuursrechtscolleges (DBRC) heeft de voorbije jaren gewerkt aan de interne digitalisering door het bouwen van een performant dossierbehandelingssysteem gebaseerd op case management en CMMN, met SharePoint als bijbehorend DMS.

Na een grondige voorbereiding wil de DBRC de komende jaren radicaal inzetten op een verregaande digitalisering van zijn dienstverlening:

 • door een volledig digitale procedure bij de bestuursrechtscolleges via de bouw van een extern platform dat aansluit op de backoffice alsook op andere systemen, en
 • door een optimale ontsluiting van de rechtspraak via de bouw van een kennisdatabank.

Als ICT- solution architect ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie, opvolging, bewaking, evaluatie en continue bijsturing van de ICT-architectuur met als doel de business behoeften vanuit de organisatie adequaat te vertalen in performante en coherente ICT- oplossingen. Je werkt hiervoor nauw samen met de Projectleider Digitalisering van de DBRC en zorgt voor ondersteuning zowel op strategisch niveau (enterprise-) als binnen één of meerdere domeinen (business-, process-, information-, application-, data-, technical-,…).

Je bent betrokken in en geeft advies over bestaande en nieuwe ICT-projecten en staat de business users/het projectteam van de DBRC vanuit technisch oogpunt bij in de samenwerking met de externe ICT-partner.

Je staat, samen met de Projectleider Digitalisering, op het kruispunt tussen business en ICT en vertaalt het IT-vakjargon en technische vraagstukken bevattelijk naar business users toe.

Je onderzoekt of het door de externe ICT-partner voorgestelde architecturaal kader en de concrete modellen, procedures en/of bouwstenen een adequate technische vertaling zijn van de strategische doelstellingen van de DBRC.

Jouw profiel is nieuw binnen de DBRC dus we verwachten van jou dat je dit verder helpt invullen en uitbouwen. Een greep uit je takenpakket lees je in het selectiereglement !
 

WIE ZOEKEN WE ?

 • Je beschikt over een diploma in de informatietechnologie en hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je kan terugvallen op een algemene kennis van Architecture Management, Infrastructure and Operations, Application Development and Management en Security and Risk Management.
 • Je hebt een goede kennis van de principes en concepten van een Service-Oriented Architecture (SOA).
 • Je kent en begrijpt de software development lifecycle en kan terugvallen op praktische ervaring bij het ontwikkelen van applicaties: configuration management, test management, build management; integration management, release management.
 • Je hebt een brede interesse in verschillende technologieën en staat open om je verder te verdiepen in een bepaalde technologie als dit nuttig zou blijken voor je job.
 • Kennis van case management, CMMN, SharePoint, de (digitale) bouwstenen van de Vlaamse overheid is een troef, net als affiniteit met juridische terminologie en/of ervaring met digitaliseringsprocessen in een juridische context.
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, zowel gesproken als geschreven.

 

WAT BIEDEN WE ?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • een vast en variabel salaris op basis van prestaties
 • een mobiliteitsbudget
 • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • een groepsverzekering
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11 en 15/11). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken.

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken  aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

 

 

 

INTERESSE ?

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet langer en stel je vandaag nog kandidaat!

In het selectiereglement vind je meer informatie over de functie, de deelnemingsvoorwaarden en de selectieprocedure.

Solliciteren voor deze vacature kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar vlaanderenconnect@ascento.be